Top 10 bezienswaardigheden Malaga

Malaga is een grote stad in Andalusië. Het ligt aan de Middellandse Zee en telt een kleine 580.000 inwoners. Malaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, dat tevens de op vier na grootste provincie van Spanje is. De stad is een havenstad, waar ook een mooi ruim strand te vinden is. Verder zou je de stad kunnen herkennen als geboorteplaats van kunstenaar Picasso.
In deze stad zou je zonder probleem een aantal dagen kunnen vertoeven. Zoals gezegd heeft het een mooi strand. Echter kan je er ook goed wandelen, winkelen, eten en zijn er genoeg bezienswaardigheden te bezoeken. Het is dan ook een erg populaire bestemming onder toeristen (zo’n 6 miljoen per jaar), maar ook onder de plaatselijke bevolking. Het is dan ook niet gek dat de gemeenteraad heeft verzocht om Malaga te laten deelnemen aan de verkiezing van cultuurhoofdstad van Europa in 2016.

Om voor u een overzicht te geven van de belangrijkste bezienswaardigheden, is er hieronder een top 10 samengesteld met tips om te bezoeken tijdens uw verblijf in Malaga. Deze plekjes mag je niet overslaan tijdens jou verblijf in Malaga!

1 Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro in Malaga is een fort dat gebouwd is in de 14e en 15e eeuw door de Islamitische koning Ysef. Het is boven het Alcazaba is gelegen waarmee het met een pad verbonden is aan de oostzijde. Dit prachtige kasteel is zeker de moeite waard wanneer je in Malaga bent.
2.Romeins Theater

Vlakbij het La Alcazaba vindt u het Romeinse theater. Deze werd pas in 1951 ontdekt. Dat betekent niet dat het een klein theater is. Het heeft namelijk een straal van 31 meter en is 19 meter hoog. Tijdens de renovatie van de bibliotheek van Malaga, werd deze per ongeluk ontdekt. Het is een heel mooi historische bezienswaardigheid.
3. De kathedraal van Malaga

Zoals iedere grote stad in Andalusië, heeft ook Malaga een kathedraal. De bouw van deze grote kathedraal begon in 1528. Dit gebeurde dus nadat de christenen Malaga heroverd hadden. Deze kathedraal werd gebouwd op de top van een moskee, die werd vernietigd toen de Christenen de Moren hadden verjaagd. De kathedraal was in 1782 pas klaar. Hierdoor heeft de kathedraal verschillende bouwstijlen meegekregen door de jaren heen.
4.Plaza de Toros

Deze stierenvecht-arena is gebouwd in 1874 door Joquin Rucoba. Het heeft een eigen stijl en beschikt over 14.000 zitplaatsen. Ook is er een museum waar bezoekers een museum wordt aangeboden door (de geschiedenis van) de stierenvechterij.
5.La Alcazaba

La Alcazaba is een militair gebouw dat gebouwd is in de 11e eeuw door de Moren. Dit is gebouwd op de resten van een Romeinse vesting. Het Alcazaba diende toentertijd als paleis van de gouverneurs van Malaga. Het fort biedt een mooi uitzicht, aangezien het op een heuveltop ligt. Het Alcazaba is nog prachtig in tact gebleven en mag je zeker niet missen.
6. Santiago Kerk

Deze kerk is gelegen aan de Calle Granada. Naast het feit dat verschillende stijlen deze kerk kenmerken, is het ook de kerk waar Pablo Picasso werd gedoopt.
7. Sagrario Kerk

Deze kerk werd gebouwd in een gotische stijl in de 15e eeuw en werd gebouwd op ruïnes van de belangrijkste Moskee van de Moren. Het altaar, wat zich binnen in de kerk bevind is erg fascinerend en mooi.
8. Bisschoppelijk Paleis

Naast de kathedraal werd het bisschoppelijk paleis gebouwd. Het heeft de typische bouwstijl van Malagueeaan. Dit paleis komt uit de 18e eeuw en is zeker de moeite waard als je de kathedraal toch al aan het bezoeken bent.
9.Paleis de la Aduana

Dit paleis is gebouwd in neo-klassieke stijl, in de 18e eeuw. Vandaag de dag dient Paleis de la Aduana als hoofdkwartier voor de regionale overheid. Ook heeft het paleis een hal die kleiner is.
10. Paleis Marqus de Valdeflores

In de 18e eeuw is dit paleis gebouwd voor de Malagueos. Dit werd namelijk gebruikt als expositieruimte. Later werd het door een adellijke familie overgenomen in 1895, voor persoonlijke doeleinden. In 1986 werd het door de overheid opgekocht. Nu huisvest het paleis verschillende verenigingen.